Bog van Karin: Binnen!

Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Binnen!

Het is dinsdag en eindelijk kan ik even de tijd nemen tussen de bedrijven door om een blog te schrijven. Het was lang geleden dat ik een heel weekend vrij had vanwege meerdere spoeddiensten in een kort tijdsbestek. Tussendoor hebben we ook nog bijna alle deuren van de praktijk in onze groene huiskleur geschilderd èn ik ben ook nog een lang weekendje weggeweest! Maar dit weekend had ik even helemaal niets en dat was eigenlijk best lekker.

Het schilderwerk vind ik trouwens ontzettend mooi geworden. Ik moest er vanmorgen nog aan denken toen ik de deur opende. Ik moest goed nadenken over welke kleur het was! Het maakt de kliniek nog meer eigen. Daarnaast hebben we ook enkele ruimtes in de praktijk anders ingericht waardoor wij en onze opnamepatiëntjes wat meer bewegingsruimte hebben. Ook dat vind ik goed gelukt want het is zo net iets praktischer allemaal. Maar met al die dingen had ik het de afgelopen weken wel behoorlijk druk. Daarnaast was het tijdens openingstijden ook behoorlijk druk dus ik was wel even toe aan twee dagen uitrusten. Gelukkig waren alle aanpassingen niet voor niets. Ze stonden natuurlijk al een tijdje op mijn bekende wensenlijstje, maar we hadden nu ook een klein stokje achter de deur...

Want onze open dag komt eraan! Die is dit jaar op zaterdag 7 oktober van 12:00 uur tot en met 15:00 uur en het thema is "The Circle of Life". Het moet er dan natuurlijk wel picobello uitzien! Tijdens de open dag kunnen we gelijk onze nieuwe tandheelkundige unit laten zien, want die is vandaag eindelijk binnen gekomen. We hadden even een leenapparaat omdat onze eigen wat vertraging had. Gedoe, maar morgen kan ik eindelijk mijn eigen apparaat gebruiken. Dat gaat namelijk nog makkelijker werken! Vorige week had ik al een foto gepost van een hondengebit voor en na de behandeling, maar van het eigen apparaat zal ik dat nog een keer doen.

Wat ik ook graag wil laten zien op de open dag is hoe wij in ons laboratorium bloed- en urineonderzoek doen en hoe snel dat dan gaat. Ik krijg daar namelijk nog wel eens vragen over. Zo was er onlangs een kat met vage maar wel ernstige klachten en door het bloedonderzoek kon ik binnen een kwartier een diagnose stellen. Bleek dat het arme beestje zijn eigen rode bloedcellen aan het afbreken was! Gelukkig konden we vlot ingrijpen en met de juiste medicatie was het beestje een week later weer helemaal de oude. Hij is weer zuinig op zijn rode bloedcellen en weer helemaal fit en vrolijk.

Dat het bijna tijd is voor de open dag betekent ook dat het alweer bijna herfst is. Wat vliegt de zomer toch voorbij! Ik hoop dat we nog een mooie nazomer krijgen. En o ja, schrijf 7 oktober van 12:00 uur tot en met 15:00 uur dus alvast in de agenda, want dan mag iedereen achter de schermen komen kijken. Kun je ook gelijk zien hoe ik zelfs de nacht soms doorbreng op de praktijk...