Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Als de lente komt….

Als die komt en een klein beetje door zou zetten dan zou het een stuk beter weer moeten zijn dan nu het geval is. Het waait en het motregent. Niet echt ideaal om even een stukje te rennen, terwijl ik dat juist wel zou willen. ‘Ga dan maar een stukje tikken’, hoor ik vanaf de bank. ‘Vinden de mensen vast leuk. Komt dat rennen deze week wel weer als het droog is.’ Heeft hij vast gelijk in, en Brandy ligt nu ook zo lekker op schoot te spinnen. De laatste weken ren ik af en toe voor ik naar de kliniek ga een rondje om de plas of door het bos langs de snelweg. Het is dan erg vroeg opstaan, maar ik kan het iedereen aanraden. Mijn dag begint er in ieder geval lekker mee.

Maar goed, genoeg over mij. De blog moet immers over de kliniek en mij gaan. De eerste cijfers zijn binnen. Ik weet nu officieel wat ik heb gedaan en wat er allemaal voorbij is gekomen. Ziet er niet verkeerd uit en ik ben niet ontevreden. Het is, als ik eerlijk ben, niet helemaal geworden zoals er was voorspeld, maar het plezier dat we in de kliniek hebben met de beestjes, de baasjes en elkaar is toch meer waard dan in cijfers is uit te drukken. Nu al die zaken zo op papier staan is het eigenlijk helemaal écht écht. Ik weet nu waar ik wat kan en wil bijschaven en waar ik extra aandacht aan wil geven. Ik heb inmiddels de nodige economieboeken, van hele oude tot hele moderne hippe, en ook ondernemersboeken gelezen en dat is best wel leuk. Het is net wetenschap zoals die schrijvers dat allemaal benaderen, maar er hoeft maar iets te gebeuren en alles is weer anders. Dat staat ook in die boeken en dus is het elke keer een beetje zoeken naar wat ik er mee kan, maar het helpt mij wel na te denken over zaken waar ik nooit over na heb gedacht.

Dat had ik eigenlijk tijdens de afgelopen verkiezingen en de aanloop daar naar toe. Ik ging bijna alles betrekken op de Kliniek. Zo kwam ik via Henk Krol en zijn 50plus op een nieuwe actie. Hij is immers nog behoorlijk vitaal en dat willen we natuurlijk het liefst allemaal wel. En nu Brandy, onze eigen poes, ook wat ouder wordt vroeg ik me af hoe we dat bij onze huisdieren eigenlijk doen. Even zoeken bij de beroepsvereniging. Auw! Meer dan genoeg informatie. Dat kan er ook nog wel bij, dus economieboek aan de kant en folders van voeding, bewegen en seniorenprogramma’s er voor de in de plaats. Grappig. Veel van die dingen doe ik eigenlijk al. Hmmm… Als ik daar nou eens een eigen programma voor maak. Speciaal voor de dieren die ik al ken. Dat is vast handig. Een Seniorencheck voor de beestjes. Zodat ze toch vitaal blijven en gezond ouder worden. Onze beestjes kunnen immers niet zoals Krol aangeven wat ze willen. Maar wij kunnen ze wel helpen. Die Seniorencheck gaat er dus komen! Daarover later meer. Ik moet nu dus eerst iets doen met die 4 P’s. Product, Prijs, Plaats en… Wat was die laatste ook alweer?