Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Bijna jarig

O jee, het is al weer 8 juni! Niet dat het een speciale dag is of zo, maar dat betekent het dat bijna 1 juli is en dan is het al weer een jaar geleden dat ik helemaal zelfstandig met ons team van Dierenkliniek Filmwijk bezig ben. Dat ik al bijna een jaar eigen baas ben en dat de tijd echt is omgevlogen. Het is niet te geloven zo snel als het afgelopen jaar gegaan. Te snel eigenlijk, want ik merk dat ik nog vol met plannen zit en het uitvoeren daarvan kost echt veel tijd. Toen ik begon had ik een lijstje met zaken die ik wilde uitvoeren en ik moet bekennen dat het lijstje eigenlijk nog langer is dan toen ik begon.

Hoe dat lijstje er precies uitziet ga ik niet zeggen, maar het zijn voornamelijk dingen die ik nog wil toevoegen of wil uitproberen. Zo ga ik binnenkort, dat gaat wel deze maand nog gebeuren, met een seniorenplan voor huisdieren komen. Dat heb ik een beetje van mezelf, maar ook een beetje van anderen. Het komt er op neer dat we een plan voor de wat oudere dieren gaan maken waarin en waarmee we zorgen dat ze een goede oude dag kunnen beleven. Het is een service die we gaan verlenen in combinatie met wat spullen van leveranciers. Ik ben de laatste puntjes op de i aan het zetten en dan kom ik met alle details. Om nu de helft te vertellen heeft volgens mij geen zin. Ik vertel liever het complete verhaal! En dan kan die wens ook van het lijstje, want dat was er één die al een tijdje in de top 3 stond.


In de top 3 staan verder nog iets praktisch en een nieuw apparaat. Dat praktische gaat ook wel lukken en dat apparaat moet ik nog even uit- en doorberekenen, maar dan is de top 3 weer ingevuld. Ik merk dat ik overigens niet de enige in ben met lijstjes. Ik spreek regelmatig af met oud-studiegenoten, allemaal nog praktiserend dierenarts, en dan hoor ik dat zij dat ook allemaal hebben. Tijdens die afspraakjes gaat het vaak over speciale operaties, lastige beestjes of nieuwe inzichten in ons vak, maar toch ook vaak over die wensen. We komen dan eigenlijk bijna altijd tot de conclusie dat we een superleuk vak hebben, maar ook dat het nooit ophoudt. Is op zich niet erg, want zo blijf je leren en verbeteren, maar soms heb je iets dat door de tijd al weer is ingehaald. En daar moest ik net aan denken toen ik dacht ‘alweer 8 juni’. Ik had namelijk al iets meer van mijn lijstje willen afvinken tijdens dit eerste jaar, maar de tijd heeft me wat dat betreft ingehaald. Al moet ik wel zeggen dat het na de eerste hele drukke maanden van vooral alles regelen en wennen, het de afgelopen maanden eigenlijk steeds drukker is geworden met patiënten. En die kunnen nou eenmaal niet wachten. Daar doe ik het immers allemaal voor en dan wordt het wensenlijstje ondanks dat ik mezelf soms dingen heb beloofd maar even uitgesteld.


Wat ik wel beloof dat is dat ik rond het éénjarig bestaan met iets leuks ga komen. Daar laat ik snel meer van weten!