Blog van Karin: Brokjes tellen

Wat was ik blij na afloop van de Open Dag. Het was gezellig, er kwamen de hele middag mensen langs (meer dan honderd!) en we hebben bijna alleen maar enthousiaste reacties gehad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best zenuwachtig was, maar Maartje, Madelon, Lynn en Monica hadden alles perfect voorbereid en daardoor ging het eigenlijk allemaal goed. Maar ja, je weet nooit precies hoeveel mensen er komen, dus dat was wel spannend. Zeker omdat het de eerste keer was en dan kan het wel een leuk idee zijn, maar als er niemand komt dan sta je daar! Gelukkig waren we niet de enigen die het een goed idee vonden. Dat bleek wel uit de eerste bezoeker. Die was er namelijk al tien minuten voor we eigenlijk open zouden gaan en daarna is het geen moment meer stil geweest in de kliniek.

Mensen die gekomen zijn konden nu eens verder de kliniek in dan bij de behandeltafel waar ze normaal gesproken met hun dier komen. Er werd een röntgenfoto gemaakt van een knuffelhond (hij had een gebroken pootje, ach gossie!) en op de operatietafel lag Beer. Hij had een speeltje opgegeten, dus die moest natuurlijk uit de buik worden gehaald. Dat bleek soms nog best lastig, maar het gaf wel een beeld van hoe het werkt. Alle kinderen mochten het proberen, verkleed als chirurg en met een echte operatiepincet. In de opname zat Bolt, met een infuus in zijn pootje. En er was een warm en zacht bedje klaar voor Beer, om bij te komen van de operatie.

De spreekkamer hadden we ingericht met allerlei folders, denkspeelgoed voor honden en katten en informatie van enkele lokale goede doelen. We hebben bij de opening namelijk een mooie spaarpot gekregen, waarvan we de inhoud willen doneren aan dieren die geen baasje hebben. Iedereen kon stemmen welk goed doel we dit jaar gaan steunen. De uitslag maken we komende dinsdag bekend, op dierendag. Als laatste hadden we voor iedereen een tasje met allerlei kadootjes van enkele van onze leveranciers. Nog bedankt voor de sponsoring.

Van één van onze voedingsleveranciers, Hill’s Prescription Diet, mochten we een maand gratis voer weggeven als er geraden werd hoeveel brokjes er in een pot zitten. Antwoorden als ‘heel veel’ en ‘genoeg’ waren niet goed. Het juist antwoord was 1325 en daar zat mevrouw Kamstra het dichtste bij. Ze zat er zelfs maar één brokje naast! Gefeliciteerd, we nemen deze week contact op zodat we de prijs kunnen overhandigen.

Ook nog bedankt voor het invullen van de evaluatieformulieren en de tips. Daar kunnen we wat mee! Volgend jaar sluiten we zeker weer aan bij de landelijke open dag rond dierendag. Want veel huisdiereigenaren blijken erg geïnteresseerd is wat we achter de schermen allemaal doen. En wij leggen graag uit wat we allemaal in huis hebben, waar het voor is en hoe de instrumenten en apparaten werken.

Kortom: de Open Dag is zeker voor herhaling vatbaar!