Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Paasdienst en Lentekriebels

Als ik dan toch onze nieuwe actie aan het uitzetten ben, dan ook maar gelijk een nieuwe blog erbij!

De koeien zijn inmiddels voor de eerste keer buiten geweest. Ik heb de dames inmiddels zelf gezien, de winterjas kan ook al af en toe uit en de schaapskudde van Almere is sinds vorige week ook de stad in. Ook al gezien, check! Kortom, de lente is begonnen! Heerlijk. Al is het nog niet heel erg warm. Ik merkte het vooral toen ik paaszaterdag en eerste Paasdag dienst had. Op de fiets vond ik het toch nog wel erg fris. Na een katje die een wond had na een ruzie kon ik weer naar huis en toen ik in de avond inloopspreekuur had, uiteraard weer op de fiets ondanks de motregen, heb ik mijn winterjas toch maar aangedaan.

Spoeddiensten zijn altijd bijzonder. Je weet nooit wat er voor dieren er met welke problemen gaan komen. Tijdens dat inloopspreekuur kwam overigens naast een uil, daar kom ik zo nog wel even op terug, ook een hondje langs met oorpijn. Na controle bleek dat te komen doordat hij zich heel vaak krabt en dat werd weer veroorzaakt door een pollenallergie. Dat dit hondje een pollenallergie heeft was al bekend maar die oorontsteking is natuurlijk niet de bedoeling. Die kunnen we overigens goed behandelen. Zo`n pollenallergie komt nogal eens voor in de lente, maar gelukkig zijn daar ook oplossingen voor.

Die kriebels kunnen bijna overal wel van komen, vooral als het dier veel buiten is. Als je weet wat voor kriebels je dier heeft, dus buiten de fijne lentekriebels, dan kunnen we sneller helpen. Nu de lente is begonnen kunnen vlooien en teken weer de kop op steken en ook die zorgen voor vervelende lentekriebels. Vanwege de start van de lente(kriebels) bieden we tot en met eind mei een gratis huidcheck aan op de kliniek. Heeft u dus het idee dat uw dier zich vaker krabt dan checken we gratis waar uw dier last van heeft. Uiteraard krijgt u direct een advies op maat. Kijk op hier op onze website voor meer info over deze gratis huidcheck.

En dan nu die uil! Dat was eigenlijk best een zielig en spannend verhaal. Hij had namelijk een pootring en daaronder een stukje leer aan zijn poot en die waren gaan knellen. Zo erg dat zijn poot, met hele scherpe nagels, flink was opgezet. Je zag het nog net niet kloppen. Toen ik de pootring en het leertje er vanaf had gehaald, waarvoor het uiltje wel even onder zeil moest omdat ik voor zijn andere poot zijn scherpe snavel toch moest uitkijken, bleek het een flinke wond te zijn. Zo erg dat ik een deel van het pootje heb moeten verwijderen. Toen de uil daarna weer wakker werd ging hij gelukkig, met zijn pootje uiteraard goed in het verband, na wat gewiebel en balanceren met zijn vleugels, weer vrij snel gewoon staan. Hij keek nog een beetje slaperig maar het zag er goed uit. Het zal een enorme opluchting zijn geweest voor de tropische schreeuwuil. Waarvan ik overigens nog nooit had gehoord maar nu dus wel (en gezien, en vastgehouden, en geholpen!). Ik hoop dat het arme uitlje nu ook een fijne lente krijgt!