Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Schoolbanken, tanden en uitdagingen

Zo, gelukkig is het zondag. Even de boel de boel laten en niets doen. Behalve een terugreis naar Almere. Het was me het weekje wel weer. Veel in de schoolbanken gezeten, alleen niet op school maar in van die saaie vergaderlocaties. Er zijn toch ook wel mooiere locaties te bedenken denk ik dan. Aan zee, kijkend over het strand of in een bos, maar nee wij hebben het over inhoud en dat kan dan dus blijkbaar alleen in hotels of congrescentra. Misschien ook maar beter.

Nuttig was het in ieder geval en die centra zorgen er in ieder geval voor dat ik niet snel ben afgeleid of zit te dromen. Natuurlijk zijn functioneringsgesprekken hartstikke nuttig en goed om te doen. Dat vond ik toen ik nog in loondienst was ook. Nu zelfs nog meer en ik heb dus ook echt wat aan de stof gehad. Hoe bouw je dat op? Hoe zorg je dat iedereen tevreden is? Hoe zorg je voor groei en hoe hou je genoeg uitdaging met elkaar? Ik zie het als een uitdaging om een goede werkgever te zijn en dan zijn deze cursussen echt wel handig.

Ik had me eerder ook al ingeschreven voor twee andere cursussen, toevallig vielen die natuurlijk ook in dezelfde week. Deze waren op medisch gebied maar daar mag ik het van Jeroen niet te veel over hebben waar hij bij is. Het ging onder andere namelijk over chemische castratie. Ontzettend leerzaam was het wel en ik heb er zeker wat aan gehad. Ik heb Jeroen wel moeten beloven dat ik mijn werk wat dat betreft niet mee naar huis zal nemen. Dat is nog best een uitdaging, want als je na leerzame cursussen thuiskomt wil je de stof toch eigenlijk het liefst direct in de praktijk brengen. En Brandy is een poes, dus…

Een uitdaging vind ik ook in onze eerste deelname aan de Maand van de Gebitsverzorging. Natuurlijk dacht ik dat er wel even bij te doen, tussen de schoolbanken door even een foldertje neerleggen en iedereen staat direct in de rij! Uhmmm… nee dus. Gelukkig hadden Lynn, Monica en Angelique hele leuke ideeën om het thema een beetje aan te kleden. Ze wisten kortingen op allerlei producten voor elkaar te krijgen en die kunnen we dan mooi weer aan de cliënten en hun patiënten geven. En Angelique wilde graag een workshop tandenpoetsen geven.

Dat vind ik dus een heel goed idee en gaan we ook doen, want ik zie vaak dat het niet gebeurt omdat mensen het lastig vinden. Maar het kan zeker en het bespaart uiteindelijk kosten. Niet alleen als de dieren later bij ons moeten komen omdat het niet goed gaat met het gebit, maar ook voor andere aandoeningen. Er gebeurt namelijk meer met het gebit dan je denkt. En de workshop is gratis!

Superidee dus. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, de eerste avond zit al bijna vol. Gezien de interesse komt de tweede er zeker en overwegen we nog een derde. Klik hier voor meer informatie als je poetsen wilt leren of wilt zien wat voor kortingen we kunnen geven. Zou hebben we een voucher met tien procent korting op een gebitsbehandeling als dat nodig is.

Uitdaging in de komende tijd, naast het gezond houden van alle dieren, zit hem ook in het iets meer een eigen ‘look and feel’ geven aan de binnenkant van de kliniek. Over de buitenkant ben ik helemaal tevreden, maar binnen heb ik nog wel wat wensen. Gezien alles wat daar dan bij komt kijken is dat eigenlijk ook wel een uitdaging. Ik moet dan immers keuzes maken over smaak. Iets waar ik niet echt goed in ben, geloof ik, denk ik, toch?

Tot de volgende keer!