Goede voornemens!

Heeft u ook goede voornemens voor het nieuwe jaar? En voor uw huisdier? Meer bewegen en minder snoepen is voor veel huisdieren ook niet verkeerd... Maar wat is goed en gezond?

Het geven van de juiste hoeveelheid voeding kan soms lastig zijn. Op de meeste verpakkingen staat wel een richtlijn, maar dit is voor het gemiddelde dier. En net als bij mensen hebben niet alle dieren dezelfde hoeveelheid voeding nodig. En hoeveel minder kunt u geven om uw dier af te laten vallen?

Ook op het gebied van snacks is er ontzettend veel te vinden. Maar wat is nu lekker, en wat is ook gezond? En als u meer wil gaan bewegen: hoe dan? En wat mag u daar op welke termijn van verwachten?

Gelukkig kunnen wij u helpen om een antwoord te vinden op al deze vragen. Daarvoor hebben wij de Gewichtscheck in het leven geroepen. Tijdens dit consult wordt uw dier onderzocht om te kijken of er misschien een medische oorzaak is voor het overgewicht. Heeft uw dier bijvoorbeeld artrose, of een te traag werkende schildklier? Uiteraard wordt uw dier ook gewogen waarna samen een plan kan worden gemaakt om op een verantwoorde manier het ideale gewicht te bereiken. Ook wordt uitgerekend op welke termijn we dit kunnen bereiken. Als laatste worden met u weegmomenten afgesproken zodat we samen met u de voortgang in de gaten kunnen houden.

Bent u geïnteresseerd of wilt u een afspraak maken? Bel ons op 036 - 53 77 074, stuur een e-mail naar info@dierenkliniekfilmwijk.nl of kom langs!