Maand van de Gebitsverzorging

Februari is al jaren de Maand van de Gebitsverzorging. Want verzorgen is beter dan genezen!

Ook wij hebben besloten om mee te doen. In het half jaar dat we open zijn hebben we namelijk regelmatig tanden en kiezen voorbij zien komen die problemen hebben veroorzaakt. Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben en dat die vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde gebits- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige ontstekingen, bloedingen en het uitvallen van tanden en kiezen. Er kunnen zelfs nier- of hartproblemen ontstaan.

Omdat wij vinden dat we naast verzorgen en genezen ook advies moeten geven, bieden we tijdens de Maand van de Gebitsverzorging een gratis gebitscontrole aan. Dierenarts Karin controleert dan het gebit van uw huisdier en geeft advies. Mocht een gebitsreiniging nodig zijn dan krijgt u hiervoor een kortingsbon. U bepaalt dan zelf of en wanneer u daar gebruik van wilt maken. Is er alleen extra verzorging nodig? Dan kunnen we tijdens deze Maand van de Gebitsverzorging korting geven op diverse gebitsverzorgende producten. Daarnaast mogen we een zak gebitsverzorgend voer verloten!

Wilt u graag starten met tandenpoetsen, maar weet u niet hoe? Dan geeft paraveterinair Angelique op woensdag 8 februari en op woensdag 22 februari om 18:00 uur de gratis workshop “Tanden poetsen bij hond en kat”. Zij gaat hierbij in op de verschillende soorten tandenborstels, tandpasta’s en uiteraard hoe u deze kunt gebruiken bij uw eigen dier. Geef u snel op zodat u zeker bent van een plekje! Er is plaats voor 10 deelnemers, bij grote belangstelling kunnen meer workshops worden gepland.

Dus ruikt uw huisdier een beetje vreemd uit de mond? Maak dan een afspraak voor de gratis gebitscontrole en geef u op voor de workshop. Wellicht kan alleen gebitsverzorging al enorm helpen. Is er echter sprake van teveel tandsteen dan kunnen we op tijd én met korting problemen voorkomen. Verzorgen is beter dan genezen!

Bel op 036-5377074, mail naar info@dierenkliniekfilmwijk.nl of kom langs. Deze actie geldt alleen in de maand februari.