Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Zomerhitte

De zomer is begonnen, en hoe! Voor u en voor uw huisdier kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden. Enkele tips voor uw huisdier:

  • Zorg voor voldoende drinkwater. Zet meerdere bakjes met water in huis, in de tuin of op het balkon. Als u met uw hond gaat wandelen kunt u ook een fles water en een drinkbak meenemen.
  • Houdt uw dier van water? Ga lekker zwemmen! Kijk wel goed waar dit mag, want niet elke plek is geschikt om het water in te duiken. Hier vindt u de Almeerse hondenkaart. U kunt ook de poten, liezen en oksels nat maken om uw dier te helpen met afkoelen. Of zet een badje in de tuin of op het balkon! Ook lekker om uw eigen voeten in af te koelen...
  • Geef uw dier de mogelijkheid om zelf de koelste plek in huis te vinden. Heeft u deze niet? U kunt een koel plekje maken door een lege fles te vullen met koud water of een natte doek neer te leggen. U kunt ook de parasol opzetten voor extra schaduw. Er zijn ook speciale halsbanden verkrijgbaar die heerlijk verkoelen.
  • Laat eten niet te lang staan, dit trekt namelijk vliegen aan! Zorg er daarom ook voor dat het konijnenhok en de kattenbak extra schoon zijn.
  • Als uw dier een dunne vacht heeft op de neus en/of de oren kunt u deze insmeren met een speciale zonnebrandcrème voor dieren. De voetzolen van uw hond kunt u beschermen met een speciale potenwax.
  • En last but not least: laat uw dier niet achter in de auto, ook niet voor heel even. Ga overdag ook niet wandelen of spelen met uw dier. Doe dit 's morgens vroeg of wacht tot het wat is afgekoeld in de avond.