Naast het gezond houden en beter maken van dieren vinden wij het ook belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Daarom steunen wij diverse lokale, nationale en internationale projecten. En dat laten we natuurlijk ook graag aan u zien!

Bij de balie staat ons vrolijke spaarvarken waarin u zelf een donatie kunt doen. Jaarlijks kiezen wij samen met u een goed doel waaraan we de inhoud doneren. Zo hebben we vorig jaar een leuk bedrag aan de Dierenambulance Midden Nederland gegeven. In de wachtkamer staat een doos waarin wij onze en lege cartridges en oude mobiele telefoons achterlaten. Die van u passen daar natuurlijk perfect bij! De inhoud van de vorige doos is naar Stichting Aap gegaan. De inhoud van de nieuwe doos gaat naar KNGF Geleidehonden.

Voeding en medicatie die bij ons worden ingeleverd maar nog goed bruikbaar zijn brengen wij naar het Dierenasiel Almere. Ook doneren wij vaak onze eigen spullen aan het asiel. Asieldieren die een gebitsbehandeling nodig hebben kunnen bij ons met een flinke korting behandeld worden. Met een schoon en gezond gebit voelen zij zich beter en maken ze ook eerder kans op het vinden van een nieuw baasje. Ook in het buitenland hebben wij zwerfdieren geholpen, bijvoorbeeld door het doneren van spullen aan zwerfdierprojecten.

In het Laterna Magikapark is het Hondenspeelveld Filmwijk Danswijk aangelegd. Op deze plek staan leuke speelattributen voor honden om samen of alleen te kunnen spelen. Daaromheen staat een hek zodat ze veilig los kunnen lopen. Samen met de Gemeente Almere en andere bewoners en lokale bedrijven hebben wij de aanleg van dit mooie initiatief van Filmwijkers Inge en Corina gesponsord.

Naast diergerelateerde goede doelen steunen wij ook andere maatschappelijke projecten. Zo hebben wij enkele informatiebrochures helpen te verspreiden, over bijvoorbeeld huiselijk geweld en cyberpesten. Als laatste zijn wij Bedrijvenambassadeur van het 'Ondernemers voor Ondernemers' netwerk van Oxfam Novib. Met dit project helpen wij mensen in ontwikkelingslanden om hun eigen bedrijf op te zetten door middel van microfinanciering.

Heeft u ook een suggestie voor een goed doel? Laat het ons weten! Wij zijn er trots op om goede doelen te kunnen ondersteunen. Dit is natuurlijk allemaal niet mogelijk zonder de baasjes van alle beestjes die bij ons komen. Dus daarom: hartelijk dank voor uw steun!