Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Aiíra Meijer

Dierenarts

Hoi! Ik ben Aiíra en werk sinds de zomer 2023 bij Dierenkliniek Filmwijk. Ik ben opgegroeid in Spanje en woon sinds 2019 in Nederland. Als klein meisje was ik al gek op dieren en wou ik dierenarts worden. Toen ik 15 was werd ik vrijwilliger bij een dierenasiel vlak bij waar ik woonde. Daarna heb ik meerdere keren tijdelijk asielkatjes in huis gehad tot ze gezond of oud genoeg waren om geplaatst te worden bij een definitieve familie.

Ik heb in Barcelona mijn opleiding gevolgd en ben in 2018 afgestudeerd. Mijn eerste jaar als dierenarts heb ik in een groot dierenziekenhuis in de buurt van Barcelona gewerkt. Ik heb daar veel nachtdiensten gedraaid en heel veel geleerd. In 2019 ben ik naar Nederland verhuisd. Het eerste jaar heb ik dichtbij Groningen gewerkt en daarna 2 jaar in Assen.

Omdat ik ben gaan samenwonen met mijn vriend ben ik nu beland op Almere. Wij hebben samen drie hele lieve katjes en twee honden die vaak ook mee komen naar werk. Mijn interesses zijn met name de oogheelkunde en de chirurgie, maar ook echografie vind ik heel leuk om te doen!