Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Update van mezelf, voor de praktijk en tijdens een beurs

Het is maar een klein stukje fietsen naar de kliniek, maar ik ben al natgeregend, heb koude handen gehad en ben ook al door een plas gefietst waar ik beter omheen had kunnen gaan. Het is dus weer herfst en eigenlijk vind ik het zo koud dat het volgens mij gewoon winter is. Die waterkou is toch winter en geen herfst? Hoe dan ook, het betekent ook dat we alweer vier maanden open zijn en dus toe aan een nieuw seizoen. Dat vergeet ik nog wel eens, want we gaan naadloos over in het volgende.

Voor de kliniek betekenen de herfst en winter in ieder geval, naast een loeiende verwarming, dat we het jaar moeten gaan afsluiten. Eigenaren moeten weten dat chocolade echt niet goed is voor honden en katten, giftig zelfs, ook als het om pepernoten zit. Dat onze huisdieren er zelfs aan kunnen overlijden. Én dat het tijd is voor de jaarlijkse beurs van één van onze groothandels. Dit weekend waren we met het hele team bij de AUV Dag en we kregen onder meer een update over medicijnen, hechtmateriaal, onderzoek dat wordt gedaan en natuurlijk de nieuwste medische apparatuur. Niet alleen een update van de software maar natuurlijk ook van de hardware. Zo staan er een nieuwe gebitsunit (“Natuurlijk kan die ook geleverd worden in uw eigen kleur!”) en ziet die hightech operatiekamer er ook uit om direct in te pakken. Ja, een nieuwe gebitsunit zou ik wel willen. O, u heeft ook een minder uitgebreide? Die ziet er ook goed uit en is ook in onze groene kleur te krijgen? Super zeg. Ik neem gelijk de folder mee. En wat te denken van een extra managementtool om alle inkomsten en uitgaven nog inzichtelijker te hebben? Die hebben we al wel en een update is na vier maanden echt nog niet nodig. En een nieuwe tondeuse? Nou, die is inderdaad aan vervanging toe, maar o jee, de keuze is reuze. Dus: folder mee om mijn huiswerk te doen. Net als een proefmonster van dat nieuwe hechtmateriaal. Ik wil het toch eerst een keer proberen voor ik het oude vertrouwde de deur uit ga doen. Het was hoe dan ook weer een interessante beurs en in plaats van meer antwoorden te krijgen heb ik eigenlijk alleen nog maar meer vragen. Ik verzucht wel eens dat er zo veel moet worden geregeld, maar over deze dingen nadenken en vervolgens actie ondernemen vind ik ook wel weer leuk. Ik geef mezelf daarmee toch ook een update!

O ja, naast al die updates en het opschonen van de computers (bedankt Bas, ik zie weer wat bomen in het bos) is onze eerste actie al een paar dagen gestart. We hebben een flyer laten maken voor de jaarwisseling (ziet er top uit Paul!) zodat het voor uw huisdier ook een feest kan zijn. We hebben meerdere mogelijkheden om het geknal van vuurwerk voor huisdieren minder onaangenaam te laten zijn. Dat kan met angstremmende voeding of voedingssupplementen, of met een verdamper of halsband met rustgevende stoffen. Klik hier voor de mogelijkheden! We mogen er mooie korting op geven, dat is dan weer het voordeel van een bezoek aan een beurs. Er is altijd wel iets mogelijk bij die vertegenwoordigers. En mochten deze middelen niet of niet voldoende werken dan kunnen we ook nog medicijnen voorschrijven. Dan moet ik het dier wel eerst onderzoeken. Hiervoor is ons speciale vuurwerkconsult opgezet. Ik moet namelijk de juiste medicatie in de juiste dosering voorschrijven, zodat er geen bijwerkingen kunnen ontstaan. Het moet tenslotte een feestje blijven.

Al die acties en updates zorgen er in ieder geval voor dat het werk, naast de spoedgevallen, andere behandelingen, leuke kittens en mooie puppy’s, weer heel afwisselend is. Voor mij, maar zeker ook voor de rest van team! Wat is ons vak toch uniek en uitgebreid. Daar kan ik echt van genieten als ik even rust en ruimte heb voor een interne update. Mijn huidige mobieltje had die ruimte overigens niet meer. Die moet ook vervangen worden. Nog een update!