Verrassingen

Nu we bijna een maand open zijn lijkt het allemaal een beetje op zijn pootjes terecht te zijn gekomen. Na de hectische eerste weken, de spannende officiële opening en de weken dat het moet gaan draaien zoals we willen, is de zomerperiode duidelijk begonnen.

Met recht een Nederlandse zomer met veel regen, af en toe zon en veel mensen die op vakantie zijn. Het is dus iets rustiger in de kliniek dan normaal, maar goed dat geeft weer tijd om de zaken op orde te brengen die de eerste week eigenlijk geen prioriteit hadden. Wat te denken van een fietsenstalling naast de kliniek, pogen om er uit te komen met de huurbaas en de stratenmakers om te kijken of we de kliniek beter toegankelijk kunnen maken en ja, nog meer opruimen. Dat en ook onze telefoonverbindingen, die kabels moeten allemaal weg van Bas de kabelman.

Tussendoor bleven de vaste baasjes wel komen voor de vaccinatie, ontworming of bescherming voor als zonnigere oorden werden opgezocht. Ook hadden we als Dierenkliniek Filmwijk onze eerste spoeddienst. Natuurlijk heb ik die wel vaker gedraaid, maar het is toch altijd spannend. Bijzonder was het ook deze keer weer. Ik kreeg namelijk een hond op visite die een speelgoedoor op zou hebben gegeten. Een wat? Ja, een speelgoedoor. Nadat ik de hond had laten braken, daar hebben we een middeltje voor en dan komt de inhoud van de maag er zo uit, bleek het inderdaad een flink oor te zijn. Een speelgoedoor. Wat je er mee moet weet ik niet, maar voor de hond was het beter dat die uit zijn maag was. Een oor hoort niet in de darmen en ik vermoed dat die ook voor verstoppingen had gezorgd en dan waren we veel verder van huis. Kijk maar even op de Facebookpagina van Dierenkliniek Filmwijk voor een foto van het oor. Levensecht! Op die pagina zet ik overigens regelmatig korte berichten over dingen van alledag in de praktijk. Best leuk al zeg ik het zelf.

Tussendoor is overigens ook Lynn ons team komen versterken als paraveterinair. Na een redelijk uitbreide selectieprocedure kwam zij als beste uit de bus. Natuurlijk gaat het dan ook om gevoel en dat heeft me tot dusver nog niet in de steek gelaten. Welkom Lynn, ik ben ontzettend blij met je! Ze heeft alweer een paar dagen meegedraaid en ze is met haar ideeën en inzet een echte aanwinst. We hopen dat je je snel thuis voelt.

Hoe dan ook. Laten we hopen op iets beter weer voor de achterblijvers en hou de site en Facebookpagina in de gaten, want binnenkort gaan we een actie lanceren voor de baasjes en de iets oudere dieren. Tot later.

Groet Karin.