Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Vleermuis

Oeps! Te lang niets van me laten horen, maar deze zaterdag is een prima moment om even te schrijven. Al heeft KPN een storing en kan ik de tekst dus niet direct op de website en Facebook zetten. Nou ja, KPN. Daar kan ik inmiddels ook een boek over schrijven, maar dat ga ik niet doen.

Laat ik beginnen met de Open Dag die we op zaterdag 1 oktober houden op de kliniek. We laten  onze cliënten en hun beestjes graag zien wat we allemaal in huis hebben en wat we doen als ze langskomen voor een controle of als ze ziek zijn. We zitten midden in de voorbereiding, iedereen is van alles aan het verzamelen en de leuke ideeën vliegen over de tafel. Schrijf dus maar even op: zaterdag 1 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur Open Dag bij Dierenkliniek Filmwijk. We geven onder andere een maand gratis voer weg dus kan het ook nog eens de moeite waard zijn om te komen. En voor de eerste 50 gasten hebben we een leuke goodie bag! Daarnaast vinden we het ook gewoon gezellig en praten we graag over onze passies dieren en diergeneeskunde. Om een beetje structuur in de dag te brengen gebruiken we een thema dat we belangrijk vinden: Hoe weet ik dat mijn huisdier happy is? Het antwoord op deze vraag is te halen op de open dag.

Maar dat moet dus nog komen. Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd? Er zijn weer de nodige dieren langs geweest en het is na de vakantietijd weer iets drukker geworden. Ik heb nog twee spoeddiensten gedraaid en tijdens één van die diensten werd een vleermuisje met onder meer een gebroken vleugel gebracht. Het beestje was gevangen door de kat van een cliënt en had een open breuk. Een klein batmannetje op de behandeltafel was toch wel bijzonder. Helaas kon ik niets meer voor het beestje betekenen, maar het was wel interessant om zo’n beestje eens van dichtbij te bekijken. Daarnaast hebben we natuurlijk tijdens de reguliere openingstijden de nodige gebitsbehandelingen gedaan, nagels geknipt, bloedwaardes gecontroleerd, röntgenfoto’s gemaakt en veel gezondheidscontroles en vaccinaties gedaan. Oh ja, ik ben geïnterviewd voor de komende editie van de Filmwijkkrant! Rutger is een ochtend langsgekomen om mee te kijken en vragen te stellen. Ik heb al een sneak preview gekregen van het artikel en ik vind dat het een mooi verhaal is geworden.

In de kliniek zelf hebben we volgens mij allemaal wel onze draai gevonden sinds de opening van alweer twee maanden geleden. Twee maanden! En ik ben nog elke ochtend zo blij dat ik de deuren mag openen! Ik blijf het bijzonder vinden. Dat ondernemersbloed begint ook steeds meer door mijn anderen te stromen merk ik. Zo zijn we naast de Open Dag ook bezig om een speciale actie op poten te zetten voor de wat oudere dieren. Die hebben namelijk wel eens iets extra’s nodig om fijn te kunnen blijven leven. Dat zijn toch acties waarmee wij als kliniek het verschil kunnen maken. Hou daarvoor onze website en onze Facebookpagina in de gaten. En o ja, voor ik het vergeet, ik sta soms echt te kijken hoeveel mensen op Facebook onze berichten bekijken. Echt honderden. Bij deze: Iedereen bedankt voor alle lieve reacties en we lezen ze echt allemaal hoor. Heb je daar ook al het nieuwe werkshirt van Maartje gezien? Wat een super idee van onze grafisch ontwerper Paul. Vind ik leuk!