Foto: Mona Alikhah - Monavid Photography

Blog van Karin: Zomer!

Waren dat even twee hele drukke weken zeg! Maar nu heb ik eindelijk tijd om een blog te schrijven. Ik had de afgelopen twee weken beide zondagen spoeddienst, dan krijg je alle spoedgevallen van de samenwerkende dierenklinieken, en dus had ik best lange werkweken. Vooral die eerste zondag was propvol. Als ik me niet vergis was dat de eerst zondag van de zomervakantie. Met katten die niet meer konden plassen tot misselijke honden en zielige hamsters die mee gaan op vakantie, maar dan toch even gecontroleerd en geholpen moeten worden voordat ze weer fit mee kunnen.

Ik verbaas me daar toch af en toe wel over. Een ongelukje of plotsklaps ziek zijn kan natuurlijk altijd gebeuren, maar je vakantie heb je toch ruim van tevoren in de agenda staan? De controle of extra vaccinaties voor jezelf of je dier kun je dan toch direct inplannen? Scheelt jezelf stress op het laatste moment. Hoe dan ook, voor mij was het een drukke zondag van 8 tot 24 uur. De tweede zondag was gelukkig (voor mij, maar natuurlijk vooral voor de beestjes en baasjes) een stuk rustiger. En nu is volgens mij de vakantie echt los! Eindelijk tijd om te tikken, al moet ik zeggen dat er nog wel wat werk wacht... Maar goed, administratie is nu eenmaal niet mijn hobby.

Behalve al die dieren hebben we ook iets leuks gedaan met het team. Ik had het idee eigenlijk al heel lang, maar de tijd vrijmaken was nogal een dingetje. We hebben samen met fotograaf Mona van Monavid Photography (van de foto’s op onze website) een fotoreportage gemaakt! Maartje, Monica, Lynn en ik hebben geposeerd met onze eigen huisdieren. De mooiste foto’s komen in de kliniek te hangen zodat iedereen kan zien dat we alle dieren eigenlijk net als onze huisdieren behandelen; met alle liefde en geduld dus. Ja, vooral geduld. De mensen die mijn kat Brandy een beetje kennen, of het ras Britse Korthaar, die weten wel wat ik bedoel. Tjonge wat is die nieuwsgierig zeg! Even in een andere omgeving en direct op onderzoek uit. Ik moest haar echt vasthouden om nog een beetje stil te zitten voor de foto’s, maar het resultaat mag er zijn. Nu nog kiezen...

Wat er ook mocht zijn (en dat had ik alleen maar durven hopen) was de interesse voor de Seniorencheck. Ik weet natuurlijk dat we best veel senioren in ons bestand hebben, onze huisdieren zijn dat tenslotte veel sneller dan wij, en dan hoop je dat hun baasjes besluiten om even langs te komen. Even checken of er vervelende kwaaltjes spelen die we kunnen behandelen. Of verergering daarvan te voorkomen. Ik merk dat die behoefte er is en dat goede voorlichting daarbij heel belangrijk is. Wat voor mij logisch is hoeft dat voor een ander helemaal niet te zijn. Simpel voorbeeldje is wel het kattenmandje van de poes van een cliënt. Die stond altijd in de vensterbank, en daar ging de poes ook graag en vaak in liggen, maar de laatste tijd deed ze dat niet meer. Bij de Seniorencheck bleek dat ze rugpijn had door artrose. Gelukkig hebben we daar wat voor en nu kan de poes weer lekker zonnen in de vensterbank!

Voor nu alvast iedereen een fijne vakantie gewenst. Ik ga het deze maand ook even rustiger aan doen. Alhoewel... we gaan met zijn allen de deuren in de kliniek schilderen (in onze eigen kleur groen!), onze nieuwe tandheelkundunit wordt binnenkort geleverd (ook in het groen), we gaan de mooiste foto’s uitzoeken en ophangen, de computers worden eens opgeruimd... Oh ja, en ik ga ook nog een weekendje weg. Een lang weekend eigenlijk, ik heb mezelf gewoon de vrijdag en maandag vrij gegeven. Nu al zin in!