Vakantie: is uw huisdier er al klaar voor?

Heeft u al vakantieplannen? Ook voor uw huisdier? Als uw huisdier mee op reis mag naar het buitenland is een Europees dierenpaspoort, een identificatiechip (met registratie!) en een rabiësvaccinatie verplicht. Voor een verblijf in het pension is naast de jaarlijkse vaccinatie ook vaak een extra bescherming tegen kennelhoest of niesziekte nodig.
 
Daarnaast is het verstandig om uw huisdier goed te beschermen tegen parasieten. In het buitenland komen andere teken voor en vaak ook zandvliegen en muggen. Deze kunnen ernstige ziektes overbrengen, dus zorg voor een goede bescherming. Ook de vossenlintworm en de hartworm komen in veel andere landen voor. Een goede ontworming is daarom extra belangrijk.
 
Trouwens, ook voor de thuisblijvers of dieren die naar het pension gaan is een goede parasietenbescherming fijn. Want de teken, vlooien en wormen die in Nederland voorkomen zijn ook bepaald geen pretje...
 
Wilt u weten of uw dier klaar is voor de vakantie? Wij geven u graag een advies dat past bij de vakantieplannen van u en uw huisdier. Kom gerust eens langs of bel 036 - 53 77 074.